Februarie 15, 2015    Articole

Uneori decidem ca este timpul pentru o schimbare in viata noastra, iar de cele mai multe ori aceasta este binevenita, mai ales daca se raporteaza la imbunatatirea unui aspect care tine de sanatate sau functionalitate. Implantul dentar reprezinta o piesa minuscula din titan, servind in mod uzual la inlocuirea unui dinte care lipseste. Desi implica o interventie chirurgicala, aceasta nu este deloc un procedeu complicat. Majoritatea oamenilor care au experimentat aceasta operatie sustin ca poate fi asemuita cu usurinta cu o simpla extractie. In continuare va vom pezenta cateva aspecte relevante, de care trebuie sa tineti cont in moemntul in care alegeti sa optati pentru o astfel de varianta.

In primul rand, vom vorbi despre ceea ce ofera ipotetic statutul de candidat pentru un implant dentar. Regula de baza este relativ simpla, procedura fiind disponibila in mod uzual pentru persoanele carora le lipseste un dinte. Bineinteles, exista anumite limite care ar putea sa genereze imposibilitatea de a opta pentru aceasta procedura chirurgicala. Dintre acestea se remarca caracteristicile osului receptor, modul in care este amplasat sinusul maxilar sau pozitia nervului inferior alveolar, frecventa afectiunilor metabolice si vasculare, precum si starea de functionalitate generala a organismului. Fiecare clinica specializata in diagnostic si tratament stomatologi va pune la dispozitie servicii complete, oferind clientilor si posibilitatea unui pachet de radiografii speciale si analize care atesta sau infirma finalitatea procedurii.

Urmeaza sa detaliem alt aspect important, pe care potentialii pacienti il vad ca problema iminenta ce ar putea impiedica aplicarea unui implant dentar. Varsta nu este deloc o problema, in masura in care organismul dumneavoastra este suficient de sanatos pentru a sustine o extractie obisnuita. Intr-adevar, exista situatii in care afectiunile cronice va pot impiedica sa beneficiati de un astfel de tratament, insa acestea sunt destul de restranse. In general, implantul dentar este o optiune viabila pentru orice persoana, indiferent de categoria de varsta pe care o expune. In schimb, sanatatea reflecta pilonul de rezistenta, care poate dicta decisiv daca organismul este capabil sa sutina interventia chirurgicala.

Ultima problema care survine in randul oamenilor este durerea insuportabila, survenita in urma acestui proces. Acesta este un mit fals, pentru ca in ciuda aparentelor, procedura in sine nu este cu mult mai dureroasa decat o extractie uzuala. In primul rand, medicul stomatolog reprezinta pentru conceptia publicului general un monument de spaima, insa cauzele sunt foarte dificil de identificat. Este o simpla supozitie, care rareori se bazeaza pe o anumita experienta neplacuta. Un lucru de care este esential sa tineti cont atunci cand va raportati la gradul de disconfort resimtit este faptul ca tehnolgia a avansat considerabil, iar echipamentele specializate, alaturi de maiestria anestezistilor, au ajuns sa constituie elementele cheie in modul in care va veti simti in timpul acestei proceduri chirurgicale. La asta se adauga faptul ca medicul dumnevoastra va va prezenta in prealabil un plan de actiune particularizat pe nevoile personale. In acest fel, tratamentul este unul lipsit de disconfort, iar obictivul final imbucurator se va contura sub un control atent al durerii.