Avand o istorie de mai mult de jumatate de secol, brandul Straumann s-a facut remarcat si a devenit un lider in domeniul implantului dentar de pe intreg mapamondul. Reputatia companiei este una puternica si se bazeaza in principal pe inovatiile aduse restructurarii dentare, dar si pe excelenta clinica si pe increderea inspirata de produsele ei.

Recunoasterea clientilor a fost castigata prin folosirea constanta a produselor Straumann si prin raspunsurile rapide si complete date atunci cand li s-au pus intrebari. Motto-ul lor este “Ne dedicam simplului fapt de a face mai mult pentru stomatologi”.

Portofoliul de produse Straumann

Sistemul de implanturi dentare Straumann este folosit atat pentru inlocuirea dintilor individuali, cat si pentru a face operatii mai complicate, precum fixarea unor punti multiunitare sau atasarea unor dentitii fixe sau detasabile.

Implanturile pentru tesuturi moi sunt concepute astfel incat sa simplifice cat mai mult tratamentul necesar pentru realizarea acestora. Procedura chirurgicala se realizeaza intr-un singur stadiu, permitand, astfel, economisirea timpului si cresterea eficienticitatii. Acest produs este de trei feluri: Standard, Standard Plus and Tapered Effect.

Implanturile de niovel osos au avut ca idee de baza, la crearea lor, obtinerea unui aspect cat mai apropiat de cel natural. Intreaga linie ofera foarte multa flexibilitate, astfel incat sa se ofere o solutie estetica pe placul pacientului.

Caracteristica pentru Straumann este suprafata implantului dentar, care poarta denumirea de SLActive. Aceasta se adreseaza in special integrarii osoase, scopurile de baza fiind oferirea unui timp mai scurt de vindecare, imbunatatirea formarii osoase si scaderea riscului de esec. De aceea, osteointegrarea unui implant Straumann se afla la un nivel foarte ridicat fata de majoritatea altor produse asemanatoare de pe piata.

In acest scop, se foloseste materialul Roxolid, special conceput pentru domeniul implantologiei. Acesta este facut dintr-un aliaj intre Titan si Zirconiu, iar caracteristica lui principala este o durabilitate si o rezistenta mai mare decat aceea a Titanului simplu. De asemeni, proprietatile de osteointegrare sunt mult mai bune. Doar compania Straumann foloseste aceasta combinatie unica de materiale, in ciuda faptului ca ea ofera o putere mecanica foarte mare si osteoconductivitate ridicata.

Produsele concepute pentru restaurarea dentara ce poarta semnatura companiei Straumann sunt complementate de o varietate de componente protetice (bonturi proteice), care sa conecteze implantul de coroana. De asemeni, acest brand ofera si instrumentele necesare medicului stomatolog pentru realizarea intregului proces.

Alte produse specifice companiei Straumann cuprind o gama completa de tratamente regenerative, care sa ajute la repararea gingiei si integrarea osoasa din al doilea stadiu al realizarii unui implant dentar.

Implanturile Straumann au invazivitate redusa

Odata cu lansarea produsului Roxolid SLActiv, compania Straumann a decis sa ofere acest produs intr-o noua varietate de masuri, pentru a evita traumatizarea pacientului, disconfortul produs acestuia si, desigur, pentru a scadea costurile aferente procesului de restabilire dentara. Astfel, pacientii au devenit mult mai doritori sa apeleze la aceasta solutie, stiind ca se poate evita augmentarea osoasa.

In ciuda faptului ca implanturile au devenit mai mici, rezistenta si durabilitatea lor a crescut. Mai mult, osteointegrarea a devenit mult mai buna. Aceasta este o consecinta a peste 5 ani de studii, dar si a oferirii unui instrumentar nou pentru medicii stomatologi, conceput in scopul de a le usura munca si a imbunatati rezultatele.

Cheia acestor noi tipuri de implante este insasi materialul folosit, numit Roxolid, care este considerat a fi mai dur decat Titanul, cel mai des folosit material in domeniul reconstructiei dentare. Acesta, in combinatie cu suprafata SLActive grabeste osteointegrarea si durata de viata a implantului.

De la lansarea sa, in 2009, Roxolid a fost introdus in majoritatea pietelor, insa doar in implanturile de 3.3 milimetri, care se folosesc doar daca spatiul este ingust sau daca osul ofera posibilitati limitate de fixare a acestuia. Studiile, insa, au demonstrat ca se poate extinde folosirea acestui material si la alte dimensiuni, obtinandu-se efectul de minimizare a invaziunii.

Cel mai mic implant al companiei Straumann masoara doar 4 milimetri in lungime si, in ciuda acestei dimensiuni, a dovetit o performanta excelenta. Astazi, acesta este disponibil in Europa, Australia si Noua Zeelanda, urmand a fi introdus si in Statele Unite ale Americii in cel mai scurt timp.

Aliajul de Titan – Zirconiu

Titanul pur este cel mai des folosit material in reconstructia dentara, tocmai pentru capacitatea sa de biointegrare si rezistenta la coroziune. Totusi, acesta are proprietati mecanice limitate, motiv pentru care un implant normal are o durata de viata de aproximativ 15 ani, in special daca este de dimensiuni mici.

Astfel, s-au cautat solutii alternative pentru a rezolva aceasta problema, fiecare brand venind cu propria rezolvare. Straumann au decis sa creeze un aliaj intre Titan si Zirconiu. Acestea sunt singurele doua metale folosite in implantologie care nu incetinesc cresterea osteoblastelor, care reprezinta celulele ce conduc la crestere osoasa. Spre deosebire de alte aliaje, doar Roxolid poate fi combinat cu tehnologia SLActive, imbunatatindu-se, astfel, vindecarea osoasa.

Prin aceasta simpla rezolvare a problemei, Straumann ofera pacientilor care le ofera produsele nu doar un implant foarte rezistent, insa si o osteointegrare rapida si eficienta, impreuna cu o invazivitate chirurgicala foarte mica.