.Dupa ce Nobel Care a cumparat compania Alpha-Bio, popularitatea implanturilor dentare facute de catre acestia a crescut foarte mult. Astfel, astazi, acestia ofera o gama larga de produse care se adreseaza tuturor indicatiilor, tipurilor de oase si protocoalelor chirurgicale, motiv pentru care Nobel Biocare a devenit unul dintre brandurile preferate ale medicilor stomatologi din intreaga lume.

Caracteristicile implanturilor Nobel Biocare

Implanturile Nobel Biocare au un grad de stabilitate foarte ridicat, chiar si atunci cand sunt montate pe un os ce prezinta probleme de densitate sau de marime. Acest lucru se datoreaza, in primul rand, surubului cu doua sensuri de rotire, care patrunde si se fixeaza in os in mod gradual. Modul inovativ in care au fost concepute santurile surubului implica, in plus, si o sectionare chirurgicala a osului mai mica, reducand, in acest fel, timpul de vindecare necesar.

Design-ul capatului pe care se sprijina bontul proteic este ideal pentru a sustine tesutul moale al gingiei si pentru a maximiza volumul alveolei osoase. Platforma este creata astfel incat sa contribuie la obtinerea unei estetici naturale, prin imbunatatirea fixarii tesutului gingival.

Orientarea implantului Nobel Biocare este usor de ajustat, datorita lamelelor de la capatul surubului, care permit pozitionarea acestuia astfel incat sa se afle in gradul maxim de fixatie. Aceasta caracteristica este foarte buna in special atunci cand, inainte de implementare, a fost executata o extractie.

Osteointegrarea este mult imbunatatita prin aplicarea unei suprafete oxidate deasupra implantului dentar, numita TIUnite. Aceasta este o tehnologie specifica brandului Nobel Biocare, care s-a dovedit ca prelungeste durata de viata a unui implant cu pana la 10 ani. Ea ofera stabilitate in special in faza critica a vindecarii si previne riscul de a dezvolta infectiile, scazand sansele de esec si maximizand estetica.

Privit la interior, implantul dentar Nobel Biocare are o structura formata din conectii conice, cu capete hexagonale, ce ofera o mecanica extrem de rezistenta, insa flexibila. Exista 6 pozitii care pot fi adoptate, ce ajuta la o mai buna fixare in os.

Coroanele Nobel Biocare

Nobel Biocare produce si comercializeaza si al treilea element necesar finalizarii unui implant dentar – coroana. Acestea sunt facute dintr-un material omogen, acrilic, care vine in 6 nuante de culoare, pentru a se potrivi mai bine cu dentitia naturala, din punct de vedere estetic. Fiind foarte bine realizata, aceasta are o suprafata fina, ce nu se deosebeste la atingere de dintele natural, insa are o rezistenta foarte mare.

Eficienta ridicata a tratamentului

In timpul tratamentului nu vor exista surprize si se va obtine functionalitatea si estetica conform asteptarilor planului. Si din punct de vedere financiar exista siguranta, deoarece se vor putea estima exact costurile aferente planului de tratament, inca de la inceputul acestuia.

Si pentru specialistul care realizeaza implantul este foarte usor, deoarece Nobel Biocare este un brand foarte bine cunoscut si orice profesionist din domeniu stie toate informatiile necesare pentru a il realiza. Sursele de date sunt foarte bogate, iar in fiecare saptamana apar studii noi de cercetare in acest domeniu. In acest fel, colaborarile cu alti specialisti, atunci cand sunt necesare, se realizeaza intr-un mod mult mai eficient si intr-o perioada mult mai scurta, fara a fi nevoie de discutii explicative suplimentare.

Se economiseste timp si prin integrarea catorva pasi intr-unul singur, dar si prin faptul ca Nobel Biocare ofera toate ustensilele de care un medic stomatolog are nevoie pentru a realiza un implant dentar. In timpul aplicarii planului de tratament se poate trece la un pas chirurgical foarte usor, daca apare nevoia acestuia, fara a fi nevoie de o vizita suplimentara din partea pacientului.

Exista chiar si o aplicatie pentru iPad, numita NobelClinician Communicator, care explica in termeni pe intelesul pacientilor fiecare pas necesar si care prezinta toate optiunile de tratament disponibile. Mai mult, stomatologul poate genera automat un raport al tratamentului pe care sa il prezinte unui al doilea specialist, multumita aplicatiei NobelClinician Viewer.