.Deschisa in anul 1995, in Israel, compania MIS Implants Technologies a devenit un lider global in producerea si dezvoltarea unor produse avansate si unor solutii inovative in implantologia dentara. Aceasta ofera o gama larga de modele de implanturi dentare, superstructuri, instrumente si kit-uri, dar si solutii extensive pentru restaurarea orala si sanatate.

Valorile carora s-au dedicat cei de la MIS sunt calitate, agilitate si inovatie, integritate si respect fata de pacient. Acestea se pot observa in fiecare aspect al procesului de restaurare dentara, fiind distribuiti in peste 60 de tari, printr-o retea de distributie foarte bine pusa la punct.

Evenimente la nivel mondial

Compania Mis are periodic evenimente la nivel mondial, atent urmarite de catre sute de mii de specialisti in implantologie dentara, care doresc sa fie la curent cu ultimele noutati. Studiile realizate de catre echipa israeliana sunt unele dintre cele mai bune din lume si colaborarile lor cu unele dintre cele mai prestigioase universitati si stomatologii sunt renumite la acelasi nivel.

Cercetarile lor se bazeaza de la stiinta de baza si pana la o mai buna implementare a descoperirilor clinice in domeniul stomatologiei, acest brand avand propria revista care prezinta datele colectate si care este una dintre cele mai des citite reviste ale domeniului stomatologiei. Acestia se adreseaza atat specialistilor, cat si pacientilor, fiecare persoana putand gasi o informatie interesanta intre paginile lor.

Parteneriatul cu Porsche

Multumita dorintei de a crea produse si solutii inovative dar simple, in domeniul implantologiei dentare, compania Mis s-a implicat in evenimente sociale la nivel global, pentru a incuraja extinderea companiei, impartasirea reciproca a experientei si constructia morala a societatii.

Urmand o astfel de strategie, Mis a creat un parteneriat cu Porsche, al caror reprezentant a tinut de curand un discurs la Mis Day, in Lisabona si Oporto, acest fapt reprezentand o adevarata surpriza in domeniul stomatologiei si fiind primul de acest fel. Totusi, daca este sa ne gandim la scarile de valori dupa care se conduc ambii giganti, desi din domenii total diferite, nu este un lucru atat de surprinzator ca acestia s-au unit in sprijinirea unor cauze sociale.

Sistemul virtual de implant dentar Mguide More

Sistemul de implant dentar Mguide More este unul modern si inovativ, care a fost dezvoltat de Mis pentru a transforma datele DICOM in imagini 2D si 3D, care infatiseaza comportamentul unor cazuri reale intr-un mediu virtual. Cu ce ajuta pacientul acest lucru?

In primul rand, prin introducerea datelor si construirea virtuala a unui plan de tratament, care sa ia in calcul toate posibilitatile si sa arate comportamentul viitor, atat medicul cat si pacientul pot alege cele mai bune optiuni disponibile, fara a fi nevoie sa se ia in calcul si posibilitatea aparitiei erorii umane. In al doilea rand, stiind sigur ce trebuie facut, medicul economiseste o cantitate enorma de timp, implantuld entar Mis necesitand o perioada mult mai mica de vindecare. Si, nu in ultimul rand, rezultatul va fi unul de o acuratete deosebita, cu o predictabilitate a rezultatelor prostetice foarte mare.

Noutati in portofoliul Mis

Pentru o rezistenta maxima la fracturi, Mis au decis sa isi imbunatateasca bonturile proteice cat mai mult. Astfel, acestia au creat un produs cu o baza din titan, care sa se potriveasca perfect pe implant, insa facut din zirconiu in rest, avand atat o forma precimentata cat si una necimentata. L-au produs atat in forma de premolari cat si de incisivi, pentru a putea fi folosit in intreaga zona si a contribui la estetica acesteia.

Acestea sunt biocompatibile, usor de modificat si au o rezistenta net superioara. Ele combina beneficiile estetice ale zirconiului cu acuratetea, rezistenta si stabilitatea pe termen lung a conectiilor din titan, intre implant si bont. Bonturile din zirconiu sunt construite pentru incisivi (zona estetica de interior) si pentru premolari (zona posterioara). Baza din titan are o culoare aurie, fara reflexii, pentru a se obtine cele mai bune rezultate estetice. Bonturile precimentate vin ca unitati singulare, gata a fi folosite, fiind produse dintr-o componenta din zirconiu, cu un design anatomic, care este precimentata pe o baza din titan. Modificarile pot fi facute doar prin reducere.

O alta noutate in portofoliul Mis este Ti-Base, o baza a bonturilor din titan, care a fost aplicata la toate tipurile de implant dentar produse de catre companie, deoarece permite producerea unor bonturi proteice customizabile din ceramica, pentru o gama larga de solutii individualizate si o compatibilitate ridicata cu zona in care se va face restaurarea.

Sistemul de implant C1 este rezultatul unor cercetari extensive si a unui proces de dezvoltare intens, care au oferit o combinatie unica de beneficii de restaurare si chirurgicale. C1 Narrow are un diametru de 3.3 milimetri si vine in lungimi de 10, 11.50, 13 si 16 milimetri. Platforma ingusta este potrivita a fi folosita in zonele de dimensiuni mici sau acolo unde este insuficienta osoasa.

Noul implant incorporeaza,d e asemeni, un mecanism de stabilitate dual. Atunci cand este asezat in os, surubul creeaza o osteotomie care genereaza compresie in partea coronala a implantului, asigurand o stabilitate initiala foarte ridicata. Acest fapt permite, de asemeni, si o osteointegrare rapida. Tehnologia combina beneficiile unei stabilitati mecanice ridicate cu o osteointegrare accelerata, ce conduce la o stabilitate biologica rapida.