Septembrie 27, 2015    Articole

Implantul dentar este o radacina artificiala facuta in general din titan sau zinc care se instaleaza in osul maxilar in locul unui dinte lipsa. Dupa o perioada de vindecare, cand surubul este integrat in os, se va aplica si coroana sau bontul prostetic. Implantul da o senzatie de dinte natural pentru ca osul isi continua procesul de resorbtie in zona unde lipseste radacina. Masticatie va fi corecta iar estetica fetei va fi refacuta. Implantul este considerat o alternativa mai utila pentru imbunatatirea fizionoirei fetei, uneori fiind preferata fata de proteza mobila.

Un implant este o investitie pe viitor si ajuta la imbunatatirea calitatii vietii si este foarte important sa nu amanati acest procedeu medical deoarece pot aparea complicatii pe viitor daca dintele lipsa este lasat prea mult timp.

In cazul in care lipseste un dinte sau mai multi pot aparea efecte negative care se produc in lant cum ar fi resorbtia osului sau atrofierea osului, inclinarea dintilor vecini, coborarea dintilor antagonisti si riscul de aparitie a catiilor creste semnificativ.

Perioada de vindecare a unui implant se numeste osteointegrare si poate dura intre 3 si 6 luni, infunctie de cantitatea si calitatea osului in care se face implantul. In general daca este suficient os disponibil pacientul nu va simti durere si intreaga procedura poate fi efectuata folosind doar anestezile locala. Operatia dureaza aproximativ o ora iar dupa o saptamana se scot firele pentru ca implantul sa fie inserat mai bine. Apoi implantul va fi descoperit printr-o mica incizie facuta in tesutul gingival pentru a i se atasa bontul prostetic.

Dupa finalizarea interventiei dieta si stilul de viata poate avea un impact major asupra implantului. Este foarte important sa nu mancati nimic fierbinte sau prea rece, in special in primele 24 de ore dupa interventie. In cazul in care raman resturi de mancare in zona implantului, acestea trebuie indepartate cu ajutorul unui periaj abundent si a atei dentare. Fumatul si si consumul alcoolului pot dauna integritatea implantului printr-o vindecare lenta si poate duce la pierderea lui.

Medicul stomatolog va evalua pacientul pentru a vedea daca este un candidat potrivit pentru o astfel de internentie. In general implantul dentar nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet, boli de inima sau bruxism. Toate aceste informatii le veti primi de la medicul dumneavoastra si veti fi informat daca sunteti pregatit pentru un implant dentar.

Desi implantul are posibile complicatii este una din cele mai bune investitii pe care le veti putea face. Confortul dentar este foarte important si poate influenta viata de zi cu zi.