Septembrie 10, 2015    Articole

Desi au trecut aproximativ 50 de ani de la prima interventie de implant dentar, rata de succes a operatiei nu este de 100%. Se estimeaza ca exista o rata de esec intre 2 si 5% la nivel global. ,,O operatie de implant dentar poate fi considerata un succes daca depaseste perioada de 1 an" sustine Dr. Dragos Calangiu. Cele mai multe esecuri sunt premature, in cursul primelor 2 luni, dar pot exista si probleme tarzii de pana la un an.

Exista multe motive cauzale pentru un implant dentar nereusit, dar cele mai intalnite sunt: procestul de diagnosticare incomplet, folosirea materialelor cu calitate inferioara, medic implantolog cu experienta insuficienta, mobilitatea implantului si sterilizarea precara. Operatia este una costisitoare si necesita o indemanare buna si atenta a medicului implantolog. Pentru a reduce costurile implantului, medicii stomatologi se folosesc doar de radiografiile 2D, eliminand radiografia panoramica si analizele de sange care ingreuneaza financiar procesul.

Daca un implant dentar este considerat un esec exista cateva riscuri de care ar trebui sa tineti cont inainte sa mergeti la medicul dentist.

Procedura poate provoca leziuni si deteriorari tesuturilor ceea ce provoaca inflamatie temporara. In cazul in care inflamatia persista cateva zile, contactati urgent medicul dentist pentru o consultatie. Exista posibilitatea ca implantul sa fie scos si repozitionat dar asta se intampla in cazuri extreme.

Daca implantul este inserat langa sau chiar in nervi, pacientul poate suferi paralizie temporata sau chiar permanenta, in unele cazuri fiind netratabila.

Sinusurile pot fi afectate daca lungimea implantului este prea mare si perioada de recuperare poate dura cateva luni. Este posibil ca implantul sa fie scos si operatia trebuie luata de la inceput.

In cazul in care implantul dentar a fost pozitionat gresit si permite mobilitate, acesta se poate pierde. in cele mai intalnite cazuri organismul respinge implantul si acesta trebuie refacut complet. Costurile acestei operatii poate ajunge pana la 2500 euro.

Este foarte important sa cautati cel mai bun medic dentist si sa va asigurati ca folositi materiale de calitate, pentru a evita posibile costuri suplimentare dupa o perioada de timp. Nu este recomandat sa faceti aceasta operatie la cel mai redus cost, deoarece de cele mai multe ori cel mai mic pret inseamna si calitatea cea mai slaba. Este nevoie de niste cercetare mogaloasa inaintea acceptarii unei operatii de implant.