Martie 8, 2015    Articole

Atunci cand vorbim despre un implant dentar ne putem raporta la acesta ca la un element structural pe care urmeaza sa se fixeze constructia finala. Aceasta comparatie este menita sa va faca sa intelegeti mai bine de ce este atat de importanta derularea acestui procedeu chirurgical. Prin aceasta tehnica se introduce in osul maxilar, mai precis sub gingie, un anumit cadru metalic. Dupa montarea specializata, acesta va reprezenta baza metalica pentru urmatoarea etapa: fixarea dintilor artificiali.

In momentul in care trebuie sa ne raportam la succesul unui implant dentar, este esential sa avem in vedere rolul important pe care acestea il detin in mod obisnuit. O astfel de procedura este considerata eficienta atata timp cat nu influenteaza in mod negativ procesele digestive sau vorbirea. Pentru a evalua acest aspect este important ca puntile dentare sau protezele personale montate pe aceste implanturi sa nu migreze, deoarece in acest mod este afectata functionalitatea aparatului bucal. Eficienta rezida in naturaletea pe care dumneavoastra o veti resimti ulterior, dupa ce se monteaza coroanele individuale pe aceste punti sau proteze dentare.

Un dezavantaj pe care il prezinta puntile si protezele uzuale este reprezentat de faptul ca produc la utilizare un disconfort sporit, avand in vedere ca ele conduc progresiv la slabirea crestelor alveolare, si implicit la durere gingivala. Antagonic, unul dintre avantajele oferite de implantul dentar este reprezentat de faptul ca nu implica pregatirea sau slefuirea dintilor din apropierea acestei constructii metalice menite sa sustina dintii artificiali. Gingia si osul maxilar reprezinta cele doua elemente care dicteaza posibilitatea si eficienta unui eventual implant dentar. Daca aceste doua structuri dentare se afla intr-o stare medicala precara, medicul nu poate demara aceasta interventie, deoarece s-ar putea dovedi periculoasa pentru functionalitatea aparatului dentar. Din contra, daca ele respecta cerintele medicale minine, atunci nu exista o alta bariera care va poate impiedica in practicarea acestei tehnici chirurgicale.

Un aspect de care trebuie sa tineti cont este reprezentat de ingrijirea potrivita a implanturilor dentare dupa ce astea capata statutul de parte componenta in structura aparatului dentar. Respectarea unui program referitor la igiena si ingrijirea corespunzatoare reprezinta metoda cea mai rapida spre vindecarea completa si obtinerea efectelor pozitive imediate. Pentru durabilitate si functionalitate prelungita in timp, va recomandam sa conturati un program individualizat de vizite la medicul stomatolog care s-a ocupat de aceasta procedura dentara, tocmai pentru ca este singurul in masura sa analizeze modul in care evolueaza sanatatea dumneavoastra.

In momentul in care va decideti sa optati pentru o astfel de interventie, probabil sunteti interesati de durabilitatea in timp a implantului dentar. Din acest punct de vedere, sondajele efectuate in aceasta arie medicala afirma cu certitudine faptul ca longevivitatea se intinde pe o perioada de zece-douazeci de ani. Bineinteles, in aceasta analiza s-au luat in considerare respectarea igienei si a controalelor cotidiene, aspecte care practic ghideaza succesul unui implant dentar.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua