Iul 27, 2015    Articole

Implanturile dentare asa cum le cunoastem astazi au fost inventate in 1952 de catre un chirurg ortoped suedez, Per Ingvar Brånemark. Implanturile sunt constiderate solutia stanard de inlocuire a dintilor lipsa. Un implant dentar este un dispozitiv chirurgical care este plasat in osul maxilarului si lasat sa fuzioneze cu osul o durata de cateva luni.

Implanturile dentare sunt utilizate in inlocuirea dintilor lipsa inca din anul 1970, de atunci au trecut prin multe imbunatatiri in proiectare si s-au folosit cele mai divesre materiale pentru o utilitate, durtabilitate mai buna. Implanturile au fost folosite pentru prima data la persoanele care si-au pierdut toti dintii si care aveau o mare dificultate la tolerarea si stabilizarea protezelor.

Implantul dentar actioneaza ca un inlocuitor pe radacina unui dinte lipsa si ofera o inlocuire a unui dinte sau o punte pentru acesta. Implantul dentar odata ce fuzioneaza cu osul se comporta si imita un dinte natural, este pe cont propriu, nu afecteaza dinti din apropiere si are o mare stabilitate si durata de viata. Procesul de fuziune intre implantul dentar si os se numeste osteointegrare - care este baza biologica a succesului implantelor moderne.. Cele mai multe implanturi sunt realizate din titan, care permite o integrare usoara. Titanul este destul de usor acceptat de organism, si este biocompativil ceea ce inseamna ca nu este respins si tratat ca un obiect strain in corpul nostru.

De-a lungul timpului stiinta si tehnologia au avansat si rezulatele implanturilor s-au imbunatatit. rata de succes a unui implant ajungand la aproape 98%. Implanturile dentare au cea mai mare rata de succes dintre toate dispozitivele chirurgicale implantate. Pentru a imbunatati procesul de osteointegrare, implanturile sunt uniformizate prin sablare si gravare cu acid, ceea ce duce la o refacere dramatica a suprafetei osului.Implanturile moderne vin intr-o varietate de forme si dimensiuni pentru a se potrivi perfect cu dinti care sunt inlocuiti.

Implantul dentar va ajuta sa mancati, mestecati, zambiti si sa vorbiti, aratand complet natural.

Implanturile dentare nu vor fuziona cu osul daca suferiti de diabet necontrolat, cancer sau fumati si beti in mod excesiv.