Bredent

In 2014, grupul Bredent, cu sediul principal in Germania, a sarbatorit implinirea a 40 de ani de activitate si evolutie in domeniul stomatologiei. In tot acest timp, compania a ajuns una dintre cele mai bine cunoscute, in special in implantologie, multumita sistemelor sale inovative si calitatii ridicate a produselor.

Printre produsele de succes ale companiei Bredent amintim Sky fast & fixed, Helbo, visio.lign si BioHPP. Conceptele terapeutice sofisticate si perfect armonizate si sistemele care ofera solutii complete au condus la o optimizare a modalitatilor de lucru a medicilor stomatologi si la un grad de multumire al pacientilor foarte ridicat.

Bonturile proteice SKY

Atunci cand compania Bredent a lansat pe piata bonturile proteice SKY, a deschis noi orizonturi in domeniul implantologiei. Acestea combina atat proprietatile unui bont proteic temporar cat si ale unuia definitiv, reducand, astfel, in mod drastic, pasii necesari pentru un tratament complet. Ca si rezultat, se garanteaza o protectie maxima a gingiei si timpul necesar tratamentului este redus, atat pentru medic, cat si penrtu pacient.

Baza din Titan a fost introdusa in 2013, la conferinta IDS, si a fost cea care a permis tehnicienilor dentari sa fabrice bonturi proteice individuale, facute din Titan si BioHPP, care a condus la o crestere considerabila in popularitate a companiei. Proprietatile unei combinatii intre o baza facuta din Titan si un invelis facut din polimerul BioHPP a convins utilizatorii ca aceasta este una dintre cele mai bune solutii de pe piata, la momentul actual. Mai mult, culoarea alba a BioHPP garanteaza obtinerea unor rezultate estetice foarte bune, in timp ce etsutul moale al gingiei se comporta exemplar in preajma acestui polimer. In acest moment, Bredent au incercat sa includa aceste proprietati in 6 tipuri diferite de bonturi prefabricate din seria SKY.

In orice caz, aceste sase tipuri de bonturi permit o customizare maxima, chiar in cabinetul medical, iar multumita bazei rotunde pe care o au si de variatia de unghiuri disponibile (de la 0 la 15 grade), disponibile in trei diametre diferite, fiecare taietura a gingiei poate fi inchisa, astfel incat aceasta sa aiba nevoie de modificari minime. Pentru pacient acest lucru inseamna o invazivitate mai mica si, implicit, mai putin disconfort in perioada de vindecare.

Aceste bonturi pot fi folosite pentru coroane facute din ceramica, metal si BioHPP sau in combinatie cu sistemul visio.lign.

Precizie a potrivirii ridicata

Un implant dentar reusit apare atunci cand fiecare component al sau, impreuna cu planul de tratament si tehnica folosita de medicul stomatolog se potrivesc perfect. Astfel, pentru multi ani, compania Bredent a oferit sisteme de solutii inovative, care pot fi implementate practic si cu succes in laboratoarele dentare. Tehnologia prezenta a acestei companii s-a orientat tocmai spre obtinerea unei precizii mai mare si pe un rezultat final in care toate componentele sa se potriveasca perfect.

Materialele sunt ajustate precis la aparatura folosita de catre emdicul stomatolog de catre un specialist Bredent, in timpul unui curs informativ care dureaza o zi, astfel incat acesta sa poata incepe imediat reconstructia dentara dorita. Avantajul clar pentru laborator este ca toti tehnicienii dentari sunt prezenti in timpul acestei potriviri, astfel incat toti primesc acelasi nivel de informatie. Aceasta se va valorifica, mai tarziu, in reusitele operatiilor chirurgicale datorita faptului ca toti specialistii vor sti exact ce urmeaza sa faca, fara a trebui sa discute planul de tratament intre ei.

Implanturi dentare de zirconiu

Cererile pacientilor pentru restaurari cat mai estetice a crescut considerabil in ultimii cativa ani, astfel incat acestia nu mai sunt dispusi sa accepte prezenta unor umbre intunecate pe dinti sau pe tesutul moale din jurul acestora. whiteSKY indeplineste aceste nevoi ale pacientilor si permite fabricarea unor restaurari dentare deosebite.

Aceste cresteri ale cerintelor pacientilor au putut fi observate si in sectorul restaurarilor protetice conventionale, in care Zirconiul a inlocuit puntile metalice.

Un alt avantaj major al folosirii Zirconiului este biocompatibilitatea sa. Un numar din ce in ce mai mare de pacienti au dezvoltat alergii la metale, astfel incat medicii s-au vazut nevoiti sa caute noi solutii pentru acestia.

Principala diferenta intre whiteSKY si celelalte tipuri de implant produse de catre Bredent consta in stabilitatea acestora. De exemplu, Tübingen avea un contact redus cu osul, astfel incat s-a inregistrat o rata de esec destul de mare, in timpul perioadei de vindecare. Mai mult, materialul prezenta cateva insuficiente care aveau tendinta de a conduce la fracturi dupa 10 ani de la restaurare. Protocolul whiteSKY, in schimb, are un design modern si un protocol chirurgical care se potriveste foarte bine cu calitatea osului.

Tendinta de fraturare a implanturilor facute din oxid de aluminiu a fost observata in anii `70, in special pentru implanturile Tübingen.rezultatul acestei observatii poate fi atribuit catre doi factori: pe de o parte, oxidul de aluminiu este un metal destul de moale si are tendinta de a se rupe usor; pe de alta parte, conceptul prostetic, care include pini facuti din metal cimentat conduceau si ei la o tendinta de fracturare. Zirconiul, in schimb, este un material mult mai elastic decat oxidul de aluminiu si este mai putin probabil sa se rupa. Mai mult, toate cercetarile si masuratorile care au fost facute pana acum au aratat ca factorul de risc al fracturilor poate fi eliminat multumita designului inovativ al whiteSKY, care este facut dintr-o singura bucata.

Daca este sa luam in considerare toate proprietatile mecanice pe care le are, zirconiul este un material perfect pentru implanturi dentare. Rezistenta flexurala a acestui metal este de trei ori mai mare decat cea a titanului si de doua ori mai mare decat cea a oxidului de aluminiu. Nivelul de elasticitate este mediu, in comparatie cu cele doua. De asemeni, este mai putin pasibil de fracturi decat oxidul de aluminiu si are o „proprietate de blocare”, pentru a evita intinderea microfacturilor.

O serie de experimente pe animale au aratat ca se poate obtine o osteointegrare foarte buna cu ajutorul zirconiului. Din acest punct de vedere, suprafata implantului are o relevanta foarte mare. Studiile cu materialele care au fost folosite pentru whiteSKY au aratat ca exista acelasi nivel de osteointegrare si in cazul titanului si al zirconului.