August 23, 2015    Articole

Un implant dentar prezinta niste avantaje si posibile riscuri care sunt deteminate in functie de starea radacinii si alti factori care sunt determinati de medicul dentist la o consultatie.

Unul din avantajele cele mai importante este faptul ca previne resobtia osoasa si impiedica migrarea dintilor antagonisti. Acestia se pastreaza intacti si ofera posibilitatea efectuarii unor lucrari fixe cimentate sau insurubate acolo unde tehnicile clasice indica lucrari mobile sau mobilizabile.

In general exista doua solitii atunci cand vreti sa inlocuiti un dinte: implant dendar si punte. Implanturile castiga mai multa popularitate pentru ca prizinta mai multe avantaje. Controlul pacientului este mai mare si potentialul estetic este mai preferat pentru aceasta tehnica. Implanturile sunt preferate pentru inlocuirea unui dinte insa nu sunt o solutie absoluta. Uneori o punte dentara poate avea mai mult avantaje, insa fiecare caz trebuie tratat in functie de variabile.

Interventia nu doare deoarece se efectuaza sub anestezie locala sau daca este un caz mai urgent se foloseste anestezie toatala. In general interventia este comparatacu extractiile de dinti ca durere. In cazurile mai dificile exista un usor edem da nu unul semnificativ.

Pentru a avea o recuperare eficienta fumatul ar trebui sa fie evitat deoarece fumul sufoca tesuturile de oxigen care duc la cresterea timpului de recuperare. De asemeani nicotina are un efect negativ asupra fibrinogenului din sange (substanta care formeaza cheaguri).

In cazul unei interventii cu computerul factorii de risc sunt extrem de redusi. Bolile sistemice precum diabetul, osteoporoza sau hemofilia,chemo si radioterapia prezinta o problema dar nu sunt o contradictie absoluta. Sunt niste factori care ar trebui luati in calcul.

Implantul dentar depinde, desigur, de cantitatea si calitatea osului receptor, a pozitiei sinusului maxilar și a nervului alveolar-inferior. Toate aceste aspecte sunt direct proportionale cu starea de sanatate generala a pacientului.