.AstraTech Dental este unul dintre liderii mondiali in crearea produselor ce au folosinta in implantologie. Aceasta companie produce 4 tipuri de sisteme de implant dentar, dintre care doua sunt foarte des folosite si apreciate de catre medicii stomatologi. ASTRA TECH Implant System EV este unul dintre ele, fiind, totodata, si ultimul lansat de catre acest brand.

Produsele Astra tech Dental au fost incluse in peste 1300 de studii si sunt apreciate, in continuare, de tot mai multi stomatologi de pe intreg mapamondul.

Caracteristici comune sistemelor de implant Astra Tech

Sistemele de implant Astra Tech au cateva caracteristici comune, desi fiecare este deosebit individual intr-o proportie foarte mare. Printre acestea, amintim sistemul de conectare a implantului cu bontul proteic, designul conic, capatul implantului, conturul uni care se creaza atunci cand se conecteaza bontul pe surub si suprafata OsseoSpeed.

Suprafata OsseoSpeed a fost lansata in anul 2004 si a evoluat dintr-o suprafata din titan, care avea o rezistenta moderata si era numita TiOblast, care a avut una dintre cele mai lungi folosinte raportate in literatura implantologica. Datele raportate in studiile asupra noii suprafete, OsseoSpeed, arata ca ea poate fi folosita in siguranta intr-o varietate de probleme ale maxilarului sau ale mandibulei, avand o rata de succes cuprinsa intre 94.5% si 100%. Aceleasi rezultate foarte bune au fost raportate si cand implantul dentar Astra Tech a fost folosit in cazul maxilarelor atrofice, in zonele sinusale sau imediat dupa extragerea unui dinte. Studiile retrospective arata ca rata de succes ramane aceeasi chiar si dupa 5 ani de la reconstructie. Mai mult, alte studii au aratat un grad mare de satisfactie a pacientilor dupa aceasta perioada, dar si o estetica foarte buna.

Ea este tratata intr-un mod unic cu fluor, la nivel nanostructural. Si-a castigat proprietatile prinr-un tratament chimic si o usoara modificare a topografiei suprafetei. Incorporarea unor cantitati mici de ioni de fluor in stratul de titan oxidat a condus la o crestere a rezistentei si a durabilitatii, care aduc cu sine, implicit, o durata de viata mai lunga.

In timpul perioadei de vindecare, la inceput, s-au inregistrat foarte mici schimbari ale coeficientului de stabilitate, care se poate interpreta drept o osteointegrare continua. Majoritatea studiilor au aratat ca, dupa 5 ani, pierderea osoasa din jurul implantului dentar Astra Tech a fost de doar 0.3 milimetri, mai mica decat majoritatea altor produse ale altor companii.

Bonturi proteice si coroane Atlantis

Bonturile proteice produse de catre Astra Tech sunt create individual pentru fiecare erstaurare in parte. Comanda se face prin intermediul unui software care permite introducerea datelor care tin de forma finala a dintelui. Acestea sunt indicate a fi folosite in toate pozitiile necesare, atat pentru reconstructii singulare, cat si pentru cele partiale sau totale.

Mai mult, bonturile proteice Atlantis permit medicului stomatolog libertatea de a alege materialul din care acestea vor fi facute, dintr-o lista de cateva alte materiale biocompatibile recomandate pentru fiecare caz in parte. In cele mai multe cazuri, se foloseste Titan simplu sau in nuanta aurie si 4 nuante de Zirconiu.

Un duplicat pentru bontul proteic poate fi comandat si livrat impreuna cu cel original. Acesta poate servi laboratorului pentru crearea coroanei, astfel incat sa existe o acuratete mai mare, insa este de un real ajutor atunci cand se doreste punerea unui implant dentar temporar pe timpul perioadei de vindecare.

Fiecare bont proteic este livrat impreuna cu propriul surub, care complimenteaza geometria interna a acestuia, fiind facut dintr-un aliaj de Titan.